Pavol Pavlík, šéfkuchař Bistrotu 104.
Foto: Archiv Pavola Pavlíka
Pavol Pavlík dříve působil v restauracích zaměřujících se na francouzskou kuchyni. V Bistrotu 104, který otevřel v únoru, se ale věnuje gastronomii inspirované Skandinávií. "Je mi osmatřicet a táhne mě to zpátky do přírody," říká šéfkuchař.

Severská kuchyně v posledních letech stoupá na popularitě nejen v evropských metropolích, jakými jsou Londýn, Paříž či Berlín – jejím kouzlem se nechávají inspirovat i přední čeští šéfkuchaři. Pavol Pavlík dříve působil v restauracích Flambée, Alchymist nebo Le terroir, od 14. února však stojí v čele kuchyně Bistrøt 104 v Korunní ulici na pražských Vinohradech, kde prý tráví 95 procent svého času.

V prostorném podniku se snoubí kombinace šedých zdí, břidlice, jehličí a masivního dřeva – Bistrøt 104 má největší stůl z jednoho kusu dřeva v Praze. Interiér doplňuje zeleň živých rostlinek a line se tu vůně domácí fermentované limonády. Se šéfkuchařem Pavolem Pavlíkem jsme si povídali o přírodní inspiraci v gastronomii, týmové práci v restauraci i vztazích na pracovišti.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.