Jan Lukas se svým vítězným originálním koktejlem Eco-tonni. Skládá se z čerstvé okurky s anýzem, jahodami a levandulí. A samozřejmě s vodou Mattoni.
Foto: gourmetguru

Osvěžující vítězné nealko

O tom, že skvělé koktejly nemusí být jen ty alkoholické, Gourmetgurua každoročně ubezpečuje barmanská soutěž Mattoni Grand Drink. V jejím národním kole, které se letos konalo 29. dubna v Brně, zvítězil Jan Lukas se svým originálním koktejlem Eco-tonni (stačilo zaměnit jedno písmenko a mohl to být další drink magazínu ego!). Koktejl bude Českou republiku reprezentovat na světovém finále 17. června v Praze. Vítězný nápoj je kombinací čerstvé okurky s anýzem, jahodami a levandulí. Nechybí minerální voda Mattoni, která musí být součástí všech koktejlů míchaných v rámci soutěže. Další podmínkou je také nízká kalorická hodnota nápojů a návaznost na současné koktejlové trendy.

Myšák se převléká do Ambiente

"Dočasně uzavřeno, připravujeme pro vás novou cukrárnu." Tak tenhle nápis už jistou dobu visí na dveřích jedné z nejznámějších pražských cukráren s více než stoletou tradicí. Možná jste hned uhodli, že jde o Myšáka ve Vodičkově ulici. Gourmetguru zjistil, že většinovým vlastníkem celého objektu se přibližně před půl rokem stala skupina KOH-I-NOOR. "V místě cukrárny vznikne gastronomický provoz nadstandardní úrovně, hlásající příslušnost k tradičním českým značkám a prvorepublikovým hodnotám," prozradil Martin Doležal, mluvčí KOH-I-NOOR holding. Protože se podle jeho slov jedná o kategorii "trofejních nemovitostí", byl o pronájem prostoru enormní zájem. Firma nakonec uzavřela dohodu o pronájmu cukrárny se společností Ambiente podnikatele Tomáše Karpíška. "Rádi bychom navázali na tradici cukrárny Myšák. Hostům nabídneme dorty a zákusky z Café Savoy a výběrovou kávu. V tuto chvíli přemýšlíme s architektkou Terezou Froňkovou o úpravách interiéru," potvrdil Gourmetguruovi Tomáš Karpíšek. Otevření předběžně plánuje ke konci tohoto léta.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.