Vepřová panenka s chřestem a bramborovými plackami
Foto: Pavel Vítek
Patří k nejoblíbenějším masům, je jemná, šťavnatá a má skvělou chuť. Ovšem co takhle zkusit vepřovou panenku a la "babiččina kuchyně"?

Panenka, filet neboli panenská svíčková měla vždy mezi vepřovým masem výsostné postavení, žádné vepřo knedlo zelo. Předurčená k minutkovým úpravám nepotřebuje nijak složité zacházení. Zato se s ní dá skvěle experimentovat, i co se týče příloh a kombinací různých chutí. Navíc oproti hovězí svíčkové je výrazně levnější, takže není problém si ji dopřát, kdykoliv si na její libové špalíčky vzpomenete.

To nejlepší z prasátka

Dáme­-li si panenku, tedy maso, které se ukrývá v bederní části vepříka, můžeme si být jisti i tím, že se stravujeme velmi zdravě, neboť obsahuje jen asi dvě procenta tuku.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.