Vepřová panenka s chřestem a bramborovými plackami
Foto: Pavel Vítek
Patří k nejoblíbenějším masům, je jemná, šťavnatá a má skvělou chuť. Ovšem co takhle zkusit vepřovou panenku a la "babiččina kuchyně"?

Panenka, filet neboli panenská svíčková měla vždy mezi vepřovým masem výsostné postavení, žádné vepřo knedlo zelo. Předurčená k minutkovým úpravám nepotřebuje nijak složité zacházení. Zato se s ní dá skvěle experimentovat, i co se týče příloh a kombinací různých chutí. Navíc oproti hovězí svíčkové je výrazně levnější, takže není problém si ji dopřát, kdykoliv si na její libové špalíčky vzpomenete.

To nejlepší z prasátka

Dáme­-li si panenku, tedy maso, které se ukrývá v bederní části vepříka, můžeme si být jisti i tím, že se stravujeme velmi zdravě, neboť obsahuje jen asi dvě procenta tuku.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.