Nové K mini bistro je sesterským podnikem sousedního Krystal Bistra.
Foto: gourmetguru
Nové bistro K mini je sesterským podnikem Krystal Bistra v pražské Sokolovské ulici. V pátek 26. května končí s testovacím provozem a oficiálně otvírá dveře veřejnosti. Specialitou je tady nahrubo mletá sekaná v domácí housce z farmářského sádla.

Krystal Bistro v pražském Karlíně je zavedený podnik s dobrou gastronomií, kam Gourmetguru vždy rád zajde. Sesterské bistro K mini s pekárnou, které otevřelo hned vedle, má ale také co nabídnout. Výtečnou sekanou v housce počínaje, přes salát z pečených brambor, quiche až po domácí rohlíky, housky i chleba.

V pátek 26. května podnik přechází ze zkušebního do ostrého provozu a Gourmetguru stihl návštěvu ještě před oficiální otvíračkou. Hned u vstupu si všiml pečlivě naaranžované skleněné vitríny, kde ho zaujaly všemožné druhy sýrů, zavařenin, paštik i jogurtových nápojů z Farmy Bláto nedaleko Uhlířských Janovic.

"Z jejich mléka a vepřového sádla vyrábíme také rohlíky a housky, díky tomu jsou křehké a nadýchané," řekl zvědavému Gourmetguruovi vrchní pekař bistra, který právě přivezl vychladnout čerstvou várku kváskového pšeničnožitného chleba.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.