A pak si dáme bublinky
Foto: gourmetguru

A pak si dáme bublinky

V červnu se Gourmetguru chystá navštívit Sektival, gastronomický festival pro milovníky sektů. Rozmanitost bublinek snoubených s nejrůznějšími pokrmy budou návštěvníci objevovat v pěti desítkách restaurací v Praze, Brně, Plzni a v Ostravě. Jídlo připraví jednotlivé restaurace s pomocí Davida Krále, dvojnásobného vítěze mistrovství sommeliérů ČR. Gourmetguru se těší na lehké a svěží sekty vyráběné Charmatovou metodou, kdy víno druhotně kvasí ve větších nerezových nádobách, nebo ty s plnější chutí vznikající klasickou neboli "šampaňskou" metodou kvašení v lahvi. Mapa zapojených restaurací je k dispozici na stránkách Sektivalu.

Thajské speciality na kolečkách

Když se v polovině května zavřely dveře thajského bistra Our Cafe v Křižíkově ulici v pražském Karlíně, Gourmetguru měl smutek. Na červené kari nebo satay chodil do malé restaurace moc rád, "Thai father" Pavel Rexim Meisnar nabízel vždy jen jedno jídlo ve velkém papírovém kelímku, zato pikantní a výtečně připravené.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.