Diego Gallegos
Foto: Zuzana Válková
Dvaatřicetiletý šéfkuchař Diego Callegos ze španělského michelinského restaurantu Sollo nedělá kompromisy. Když zjistil, že do svého podniku nesežene kvalitní říční ryby, přistavěl do skleníku malou biolaboratoř. Piraně ve své restauraci nabízí například v podobě filetů na peruánský způsob.

"Jistě, že je to trochu výstřednost. Naše menu se opírá o speciality z jesetera, na jehož vrcholu stojí 'domácí' kaviár, který snese srovnání s nejlepšími světovými značkami. Ale uznejte, není to krása?" ptá se původem brazilský šéfkuchař Diego Callegos, jedna z nadějí španělské gastronomické scény, zatímco se opírá o nevelkou nádrž plnou drobných, perleťově se lesknoucích rybek.

Jejich méně než deseticentimetrová těla se ve vodě míhají s elegancí, jaká se příliš nepodobá záběrům z popkulturních trháků, v nichž smrtící instinkt dravců s maličkými zoubky rozviřuje bahnité amazonské vody. Zde je hlavní otázkou spíš to, kolik lidí se z rybky nasytí a jak se cítí při představě, že v přírodě může být situace právě opačná. "Z jedné piraně připravím dvě porce do našeho degustačního menu," vysvětluje Gallegos.

Piraní filety s bešamelem

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.