Drůbeží játra s pošírovaným vejcem, pěnou z uzeného bramboru, špenátem a řeřichou
Foto: Zátiší Group
S oblibou si je připravujeme jako klasickou rychlovku, když je třeba uvařit opravdu bleskově. Játra ale mohou mít i luxusní podobu. A jsou tu i další výhody.

Je to zajímavé, ale s výjimkou lahůdkových foie gras se toho o nich zase tak moc nenamluví. Přitom v kuchyni jsou játra jednou z nejzajímavějších surovin a po výživové stránce i jednou z nejhodnotnějších. Dříve dokonce představovala v řeznictvích atraktivní podpultovku. Jsou levná, jako minutka hotová na to šup. Tolik prozatím k jejich benefitům.

Pravda, ne každému je však příjemné jejich charakteristické aroma, u některých druhů i struktura. A jako většina vnitřností jsou ke všemu opředena řadou předsudků. A protože v těle fungují v podstatě jako filtr všech jedů a škodlivin, z logiky věci se dá předpokládat, že na nich něco z toho může ulpět. Což vede ke strachu z jejich konzumace. Takže jak to vlastně s těmi játry je?

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.