Gourmetguru v Let’s Meat zvolil hovězí burger se sýrem brie a karamelizovanou cibulí podávaný s domácím kečupem a hranolky.
Foto: gourmetguru

Křidýlko, burger, nebo žebírko?

Šéfkuchař Pavel Matseushuk, jenž dříve působil v žižkovských podnicích Trattoria La Casa či Guston, otevřel na rohu Jičínské a Slezské ulice v Praze restauraci Let's Meat. Zaměřuje se v ní hlavně na americké speciality: burgery, steaky, žebírka a kuřecí křídla. "Křidélka zapékáme v peci na uhlících, maso tak dostává nádhernou vůni," prozradil Matseushuk. Kromě stálé nabídky Gourmetguru prostudoval polední menu, jež pravidelně nabízí polévku, burger, těstoviny, jedno lehčí jídlo a ještě nějakou specialitu. Gourmetguru zvolil hovězí burger se sýrem brie a karamelizovanou cibulí podávaný s domácím kečupem a hranolky, salát Caesar a domácí limonádu. "Telecí maso je z Nizozemska, hovězí z Irska. Všechno si meleme sami," osvětlil Gourmetguruovi šéfkuchař.

Česko-francouzský Beer & Cake

Gourmetguru objevil nový podnik u Karlova mostu s názvem Roesel − beer & cake. O jídlo se zde stará česko-francouzská dvojice dívek. Eliška připravuje české chuťovky k pivu, třeba játrovou kuřecí paštiku či škvarkovou, vajíčkovou nebo hráškovou pomazánku, Eva zase vepřové rillettes, paté de campagne, pomazánku ze sušených rajčat, olivovou tapenádu nebo tartines, tedy chleby zapečené s raclettem. "Podobně je to s dezerty − Eliška udělá skvělou bábovku či bublaninu, Eva umí upéct například fenomenální tarte au citron," vysvětluje svůj koncept spolumajitel podniku David Hájek. Gourmetgurua zajímalo, proč zde čepují pivo Clock z východočeského minipivovaru. "Do Potštejna jsem jezdil na chalupu a místní pivo jsem si zamiloval, proto je i tady. A dáváme mu náležitou péči − naražené sudy uchováváme v chladicím boxu, máme klasické vodorovné pípy, které dají vyniknout kvalitě piva a vykouzlí smetanovou pěnu," zakončil David Hájek.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.