Ševče, drž se svého kopyta. Tohle staré české přísloví by mohlo platit i pro moderní domácí gastronomii. "Čech nikdy nebude vařit jako Ital či Francouz, to je zkrátka nemožné," říká Tomáš Karpíšek, úspěšný restauratér a zakladatel sítě Ambiente. A tak jeho kuchaři vaří jako Češi. Ovšem bez zlozvyků z komunistické éry. Hlásá návrat k původní, tedy nešizené klasické české gastronomii, což ovšem při dnešních cenách kvalitních surovin už neznamená něco běžného, lidového, ale paradoxně luxusního a drahého. Ostatně vidíme to i na farmářských či bio trzích, kde bychom často potřebovali mít kouzelnou "peněženko, vař".
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Nově všechny články v audioverzi