Aktuální vydání časopisu ego!
Foto: Profimedia, Shutterstock

Ševče, drž se svého kopyta. Tohle staré české přísloví by mohlo platit i pro moderní domácí gastronomii. "Čech nikdy nebude vařit jako Ital či Francouz, to je zkrátka nemožné," říká Tomáš Karpíšek, úspěšný restauratér a zakladatel sítě Ambiente. A tak jeho kuchaři vaří jako Češi. Ovšem bez zlozvyků z komunistické éry. Hlásá návrat k původní, tedy nešizené klasické české gastronomii, což ovšem při dnešních cenách kvalitních surovin už neznamená něco běžného, lidového, ale paradoxně luxusního a drahého. Ostatně vidíme to i na farmářských či bio trzích, kde bychom často potřebovali mít kouzelnou "peněženko, vař".

jarvis_594b9a30498e5f1e7d94ff97.jpeg
Foto: Matej Slávik
reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.