Ševče, drž se svého kopyta. Tohle staré české přísloví by mohlo platit i pro moderní domácí gastronomii. "Čech nikdy nebude vařit jako Ital či Francouz, to je zkrátka nemožné," říká Tomáš Karpíšek, úspěšný restauratér a zakladatel sítě Ambiente. A tak jeho kuchaři vaří jako Češi. Ovšem bez zlozvyků z komunistické éry. Hlásá návrat k původní, tedy nešizené klasické české gastronomii, což ovšem při dnešních cenách kvalitních surovin už neznamená něco běžného, lidového, ale paradoxně luxusního a drahého. Ostatně vidíme to i na farmářských či bio trzích, kde bychom často potřebovali mít kouzelnou "peněženko, vař".

jarvis_594b9a30498e5f1e7d94ff97.jpeg
Foto: Matej Slávik
Zbývá vám ještě 50 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se