Králík na řebříčku
Foto: SmartPress
Má jemné bílé maso, a tak mu sluší trocha výraznějších chutí. Domácí králík vyrůstá na bylinkách. A když se mění v pečínku, kruh se uzavírá - bylinky mu sedí. Včetně pikantního řebříčku.

Na česneku, na paprice, na medu, na hořčici. Pečený na smetaně, smažený. Králík na normandský způsob, králík à la Provence, maďarský, načerno, nadivoko, po italsku, v šouletu, se zelím, s pohankou; králičí burger, ragú i špíz…

Králík je neodmyslitelnou součástí tradiční české venkovské kuchyně, ale rádi si jej dopřávali i bohatí měšťané a šlechta, pak ovšem často v delikátnějších a rafinovanějších úpravách. A ačkoli jsme králičího masa nikdy nezkonzumovali tolik jako třeba Francouzi, patří na našem národním jídelníčku prostě mezi klasiku. Ať už jako jednoduché rychlé jídlo, nebo pokrm sváteční a slavnostní. V tomto případě se jedná spíš o tu první variantu, alespoň pokud jde o rychlost. Když se ale zaměříme na chuť, tak potom, babo raď.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.