Restaurace Nejen Bistro
Foto: Lukáš Bíba
Z nabídky karlínského Nejen bistra doporučujeme tatarák z býčího srdce servírovaný v morkové kosti. Povedená je i chobotnice z Josper grilu v kombinaci s chorizem a fakt pálivou chilli papričkou. Mezi předkrmy potěší letní studená okurková polévka s koprem, ředkvičkami a smetanou.

Karlínská gastronomie zažívá v poslední době zlaté časy a stává se velkou konkurencí pražského centra. Jedním z nejlepších podniků stále módnější čtvrti je Nejen Bistro.

Tip:

Na čepu mají velmi slušné pivo z Dalešického pivovaru, kde mimo jiné Jiří Menzel natáčel svůj legendární film Postřižiny.

Šéfkuchař i celá kuchyně karlínského podniku udělali za dva roky obrovský posun. A zatímco na začátku společně bodoval příjemný a jednoduchý interiér se zajímavou nabídkou vína a mas připravených na grilu Josper, v současné době je již největším trumfem podniku znamenitá kuchyně Jirky Hrachového, jehož precizní a současně kreativní výkony posouvají Nejen Bistro daleko za hranice kategorie.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.