Olive di Ascolana: Plněné olivy z Ascoly
Foto: Pavel Vítek
Jsou velké jako křepelčí vejce, mají jemnou pikantní chuť, masitou dužinu a Italové si s nimi umí vyhrát. Olive di Ascolana - plněné, obalené a smažené. Tuhle dobrotu milovali už Rossini či Puccini.

Je to zvláštní region. Položený prakticky ve středu italské "boty", právě proto se o něm často mluví jako o skutečném srdci Itálie. Název Marche získal podle hranice (La Marca), území totiž tvořilo předěl mezi římským a papežským majetkem. A ačkoliv leží na stejné rovnoběžce jako Toskánsko, ještě nedávno žilo ve stínu slavného souseda. Ale to se nyní mění.

Malebně zvlněná krajina podél azurového Jaderského moře totiž láká turisty stále víc. A hlavně ty mlsné, kteří si rádi užijí výborná a poctivá místní jídla a také báječná vína od slavného bílého Verdicchia přes plná a zároveň svěží rosé až po krásná červená, založená zejména na odrůdě Montepulciano či Sangiovese.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.