Konec jedné Story
Foto: gourmetguru

Konec jedné Story

Malou restauraci s kavárnou uprostřed vilek na pražských Petřinách si mladý kuchař Michal Černý (na obrázku) s manželkou Zuzanou otevřeli před třemi lety. Plánovali vybudovat ze Story podnik s vysokou gastronomií v odlehlé části hlavního města. Nyní se však Gourmetguru dozvěděl, že ambiciózní projekt už nebude dlouho pokračovat. "Nastal čas se po třech letech zastavit. Rozhodli jsme se, že naše etapa na Petřinách koncem srpna končí," zveřejnili majitelé restaurace před časem na sociálních sítích. "Poslední den bude v sobotu 26. srpna. Doufáme, že v budoucnu budeme moci znovu navázat tam, kde teď končíme." Gourmetguru je velmi zvědavý, s jakým gastronomickým počinem Černý, který získával zkušenosti v londýnských michelinských restauracích, přijde příště.

Tatarka v sáčku na statku

Znáte to − kde se cestou rychle najíst? Během prázdninového putování z jižní Moravy do Prahy Gourmetguru tenhle problém vyřešil zastávkou v osadě Hostěrádky. Zhruba 10 kilometrů za Znojmem ho zaujal velký statek s nápisem Ranč 1/38, restaurace spojená s penzionem. Při bližším "ohledání" zde Gourmetguru objevil trochu nesourodý starý nábytek, "osvědčenou" rustikální dekoraci z nářadí, mlýnků a keramiky… A aby to ladilo, z hotových jídel si nakonec vybral boršč a smažený květák s vařeným bramborem. Polévka byla hutná a poctivá (jak jinak), brambory z hlavního chodu kuchař vařil postaru ve slupce a květák byl zjevně čerstvě osmažený. Tatarku v sáčku ale v tomto "stylovém případě" Gourmetguru považuje za hrubý přešlap. Kdyby však tolik nepospíchal domů, možná by si prohlédl zdejší připojené muzeum zemědělské a potravinářské techniky, aby se něčemu přiučil, a snad i sbírku historických praček.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.