Letní grilování
Foto: archiv Traeger grills
Barbecue neboli BBQ je způsob grilování masa oblíbený především v USA a Austrálii. Od klasického grilování se liší svým pomalým, několikahodinovým průběhem a nízkými teplotami. Jaké jsou zásady barbecue?

Barbecue není nejsnazší způsob přípravy masa, s trochou trpělivosti ho ale doma na zahradě zvládnete. Výsledek bude stát za to, pokud budete grilovat dlouho a pomalu. Jedině tak bude maso důkladně propečené, křehké a jemné. Při zahradních grilovacích party ale může být delší příprava výhodou – gril není potřeba neustále kontrolovat, takže zbude více času na přátele.

Steaky, sekaná i celé kuře

Pro BBQ potřebujete gril, který dokáže stabilně udržet nižší teploty i po několik hodin. Grily přímo pro barbecue vyrábí například americká značka Traeger. Do grilu nasypete dřevěné pelety a nastavíte teplotu (u barbecue zhruba 115–145 °C).

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.