V září bude v restauraci V Zátiší vařit francouzský kuchař.
Foto: Archiv restaurace
Na druhou polovinu léta chystají české restaurace, zrmzlinárny nebo vinařství gastroakce nejrůznějšího zaměření. Navštívit můžete cibulové slavnosti, prohlédnout si vinné sklepy a odhalit postup výroby sektů nebo třeba poznat francouzskou kuchyni.

Francouzská zahrada na talíři

Kreativitu a um šéfkuchaře dobře ukáže jeho práce se zeleninou. Ta nabízí obrovské množství variací, kombinací a způsobů úpravy. Své o tom ví šéfkuchařská hvězda Pascal Favre d’Anne, která navštíví podzimní Prahu a bude hostovat v restauraci V Zátiší.

Pascal Favre d’AnneFrancouzský šéfkuchař v přípravě zeleniny dosáhl takového mistrovství, že ho inspektoři prestižního průvodce Gault & Millau v roce 2008 zvolili Novým talentem. Michelinskou hvězdu získal dva roky poté, co si otevřel s manželkou Mathilde restauraci Le Favre d’Anne v Angers na břehu Loiry. Od roku 2010 je Pascal Favre d’Anne členem týmu, který buduje síť restaurací VF, zaměřených na luxusní domácí hamburgery.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.