Café Záhorský v pražských Dejvicích
Foto: Archiv restaurace
Café Záhorský je příjemná designová kavárna v pražských Dejvicích. Gourmetguru sem zašel vyzkoušet srpnové menu. Rozvíjející se sítě veganských bister a bufetů Gourmetguru sleduje se zájmem. Neunikl mu proto ani Veganland.

Letní těstoviny v Café Záhorský

Dejvický podnik Café Záhorský, který zahrnuje kavárnu, bistro a pekařství, otevřel před dvěma lety právník Matěj Záhorský s manželkou. Záměrem majitelů bylo nabídnout ve čtvrti místo, kde se budou sousedé i lidé ze širšího okolí potkávat u dobrého jídla, kávy nebo vína.

Rekonstrukce prostor patřících Praze 6 proběhla podle návrhu architektky Magdaleny Rochové a interiér dostal hlavní cenu v soutěži Interiér roku 2015 pořádané Institutem bytového designu. V kavárně se konají také vernisáže nebo koncerty.

Menu je bohaté především na snídaně, které se v Café Záhorský podávají ve všední den od osmi do jedenácti hodin a o víkendu až do čtyř odpoledne, vzhledem k oblíbenosti brunchů. V nabídce je ale vždy i několik hlavních jídel obměňovaných denně i měsíčně. Co se týká vína, podnik se zaměřuje především na česká, slovenská a italská od malých vinařů. Piva na čepu pocházejí z malých rodinných pivovarů Záhora a Hendrych.Linguine s bazalkou, citronem, cherry rajčátky a parmazánem v Café Záhorský

Gourmetguru se do Café Záhorský vydal v odpoledních hodinách, kdy byl podnik hodně plný, pozorná servírka ale ihned přispěchala s jídelním lístkem. Speciální srpnové menu zahrnovalo burger, těstoviny a salát a Gourmetguru zvolil letní linguine s bazalkou, citronem, cherry rajčátky a parmazánem. Linguine, těstoviny tvarem podobné placatým špagetám, byly připravené "na skus" a Gourmetgurua velmi zasytily. Čerstvá rajčata pokrm osvěžila, parmazán v jemných hoblinkách dochutil a lístek bylinky přidal oku lahodící tečku.

Gourmetguru se také zajímal, co majitelé plánují v kavárně do budoucna. "Trochu více se zaměřit na výrobu vlastních dortů či jiných cukrářských výrobků," doplnil Matěj Záhorský.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.