Restaurace Chickin v pražských Dejvicích
Foto: Tomáš Adamec
Na okraji pražských Dejvic otevřela minulý měsíc restaurace zaměřená na americkou jižanskou kuchyni. Chickin sází na udržitelnost a společenskou zodpovědnost, s níž přistupuje ke zpracování organického materiálu.

Americké kuře na jižanský způsob slibovala už několik měsíců před svým červencovým otevřením nová restaurace Chickin. V pražských Dejvicích u stanice metra Hradčanská Gourmetgurua uvítal podnik s moderním interiérem z přírodních materiálů, kde jižanské restaurace připomíná dlouhý bar a několik stolečků před ním. Restaurace má také spodní patro s větším prostorem.

Chickin se zabydlel hned vedle podniku s podobným konceptem, mexického rychlého občerstvení Burrito Loco. Za oběma stojí Pavel Matoušek, který byl v minulosti generálním ředitelem řetězce Burrito Loco a také podniku Agave Restaurant a řetězce Bohamia Bagel. "Po dlouhých letech v partnerství s Američany jsem se před osmi měsíci pustil do přípravy vlastního projektu," vysvětlil Pavel Matoušek.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.