Roastbeef pečený po anglicku s česnekovou majonézou a opečeným chlebem v restauraci Na tý louce zelený
Foto: gourmetguru

Lístek s sebou

Na okraji Kunratic stojí u vstupu do jednoho z největších pražských lesoparků restaurace s příznačným názvem Na tý louce zelený. Podnik má sice útulný interiér, ale zdejší venkovní posezení se spoustou místa a výhledem do lesa je v létě určitě lepší volba. Z jídelního lístku si při nedávné návštěvě Gourmetguru vybral roastbeef pečený po anglicku s česnekovou majonézou a opečeným chlebem. Dostal jemné trhané maso servírované na dřevěném prkénku a potěšil ho i lehce křupavý chléb s několika lístky rukoly. Jídlo bylo perfektní, navíc okořeněné ještě něčím dalším − příjemným vtipným personálem. "Přejete si jídlo zabalit?" zeptal se Gourmetgurua mladý číšník, přestože na prkénku zůstal jen jeden lístek rukoly. "Ano," přitakal Gourmetguru pln očekávání, co se bude dít. A skutečně, zanedlouho před ním přistál bílý plastový box. A na dně se zelenal…

Záhorský konec léta

Do Café Záhorský v pražských Dejvicích se nechodí jen kvůli jídlu a pití − jeho architektonický koncept získal hlavní cenu v soutěži Interiér roku 2015, pořádané Institutem bytového designu, a konají se tu i vernisáže a koncerty. Přesto i zdejší gastronomická nabídka stojí za to. Bohaté snídaňové menu, o víkendu prodloužené až do čtyř odpoledne, zajímavá česká, slovenská i italská vína, piva na čepu z malých pivovarů Záhora a Hendrych. A teď v srpnu i speciální menu, které ještě můžete stihnout. Na výběr je burger, těstoviny nebo salát. Gourmetguru si dal letní linguine s bazalkou, citronem, cherry rajčátky a parmazánem a byl spokojen s jídlem i s domáckou atmosférou. A co zde majitelé manželé Záhorští plánují do budoucna? "Ještě více se zaměříme na výrobu vlastních dortů."

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.