Aroma je překvapivě exotické, s náznaky ananasu, bílých letních jablek a liči. Chuť je jemná a slabounce minerální.
Foto: archiv
Holandská vína neohromí množstvím, mají však dlouhou a zajímavou historii. V Maastrichtu jsme si dali Pinot gris se slámovou barvou a překvapivě exotickým aroma.

Když se řekne Holandsko, asi vás napadne větrný mlýn, sýr nebo člověk na bicyklu. Někdo si zas vzpomene na legálně zakoupenou marihuanu, jiný na cibulku tulipánu. Co vás ale nenapadne? Například víno. Jenže to je chyba!

Holandská vína o sobě dávají v posledních letech v evropských vinotékách čím dál víc vědět. Neohromí kvantitou, vždyť celá roční produkce je něco přes milion lahví. Tedy asi jako jedno větší moravské vinařství. Ale mají solidní kvalitu a zajímavý příběh. A to se počítá.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.