V pražských Dejvicích u stanice metra Hradčanská si můžete dát americké kuře na jižanský způsob v restauraci se jménem Chickin.
Foto: gourmetguru

Jižanské kuře z Dejvic

Americké kuře na jižanský způsob slibovala už několik měsíců před svým červencovým otevřením nová restaurace Chickin v pražských Dejvicích u stanice metra Hradčanská. Gourmetguru ji nyní navštívil a ochutnal místní specialitu: stehno marinované v podmáslí, obalené v křupavém pikantním těstíčku. Po prvním soustu namočeném v pálivé omáčce ho nezklamal ohníček, který byl u ní v nabídce nakreslen. Potěšily také mexická limonáda a káva v americkém stylu − ve velkém šálku. Krátké espreso tady nečekejte. Kromě stehen z farmářských kuřat si zde můžete objednat i křídla nebo stripsy, omáček je samozřejmě spousta. A s prázdným žaludkem odsud neodejde ani vegetarián − připravují zde také tofu a sýrové kousky. Chickin má kupodivu i ekologické ambice, neboť před pár dny v restauraci umístil kompostér, s jehož pomocí se zbavuje organického odpadu. Nečekaná kombinace, ale proč ne.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.