Fíky, datlový koláč, ananas a mangový sorbet
Foto: archiv restaurace Bellevue
Kontrasty barev i chutí hrají na podzim talíře v Bellevue - počínaje fíky a datlemi s mangovým sorbetem. Velkobřezenský pivovar přiveze na slavnosti Dny českého piva polotmavé pivo, které se podle tradice vařilo už na jaře. V Zátiší s příchodem podzimu představili nové nedělní brunche - bohaté a vhodné ke sdílení se spolustolovníky.

Kontrastní podzim v Bellevue

Podzimní barvy lahodí oku, proč tedy nevyužít jejich souznění a kontrastů i na talíři. Tak uvažoval šéfkuchař restaurace Bellevue Marek Šáda, který se jimi inspiroval. A v kontrastech šel ještě dál – využil je i v chuti.

Podzimní menu uvádí kombinace fíků, datlového koláče a ananasu přelitých mangovým sorbetem. Grilovanému srnčímu hřbetu dodávají sladký tón borůvky a podzimní les připomíná na talíři jalovec. Dezert, jemuž vévodí vodní meloun a zelená rajčata, netradičně doplňuje kari majonéza inspirovaná asijskými kuchyněmi. Menu se v restauraci podává po celé září a říjen.

Dny českého piva

Michal Rouč, vrchní sládek a ředitel pivovaru Velké BřeznoSlavnosti Dny českého piva se letos konají ve vybraných českých hospodách od 27. září do 1. října. Speciální pivo pro tuto příležitost uvařili také ve Velkém Březně, odkud na slavnosti už potřetí poputuje polotmavé pivo Březňák Originální Märzen, které se podle historické tradice připravovalo už v březnu a během léta leželo v chladných sklepech, aby ho vysoké teploty neznehodnotily.

"Pivo jsme i letos vařili v březnu tradičním způsobem na dva rmuty v původní měděné varně z roku 1933. Poté kvasilo v otevřených kádích na spilkách a dlouhých 150 dnů leželo ve sklepech," uvedl ředitel a vrchní sládek pivovaru Michal Rouč. Výsledkem je polotmavé pivo s obsahem alkoholu 5,5 % obj. a stupňovitostí 13,2 % hm. Vyznačuje se plnou chutí a příjemnou intenzivní hořkostí s jemnými karamelovými tóny. K dispozici je limitovaná edice 700 hektolitrů.

Nedělní brunch V Zátiší

Restaurace V Zátiší přichází od 17. září s nově pojatými nedělními brunchi. Složení pokrmů už nebude inspirované pouze indickou kuchyní, ale nově zabrousí také do české a mezinárodní kuchyně. Brunche se budou podávat každou neděli od 11.30 do 15.00 a servírovat se bude vždy doprostřed stolu, aby bylo možné jídlo pohodlně sdílet.

Každý brunch se bude skládat ze čtyř chodů, některé budou namíchané, aby každý u stolu mohl ochutnat všechny varianty. V ceně 1090 korun na osobu je zahrnuto neomezené množství nealkoholických nápojů včetně indického lassi, ale také prosecca, bílého a červeného vína. Za nový brunch v Zátiší zaplatíte 1090 korun za osobu. Nabídka se bude každý týden obměňovat, může vypadat například takto:

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.