Šišky z mletého klokaního masa
Foto: Pavel Vítek
Australská kuchyně tvoří pestrý mix, jenž spojuje chutě anglických kolonizátorů, přistěhovalců a samozřejmě i původních obyvatel. Ti si vždy s oblibou pochutnávali na klokanovi.

Nabídka exotických pokrmů je už v dnešním Česku naštěstí přepestrá. A nejsou to jen stále oblíbenější mořské plody. Doputovali k nám také například krokodýli, chovaní v první místní farmě na maso. Pštrosí steaky se v českých restauracích zabydlely dokonce už počátkem 90. let, a nemusí pocházet z Afriky, nýbrž z domácích farem. Podobně u nás existuje například i farma na chov exotické antilopy losí. Labužníci si mohou navíc ve vybraných podnicích vychutnávat třeba maso zebří, medvědí a také klokaní. V tomto případě však výhradně z dovozu.

Jídlo, nebo mazlíček?

S klokany to však máme podobně jako třeba s peruánskou specialitou − morčaty. I tu považujeme víc za mazlíčky než za jídlo. Stejně tak se na první dobrou mnohým divákům, kteří vyrůstali na seriálu Skippy, vybaví slova úvodní písničky o klokaním hrdinovi: "Skippy je náš kamarád. Holky, kluci, každý má Skippyho rád…"

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.