Chuť vína je podzimní. Cítím v ní tlející listí, ale i med a skořici, a možná i kouř kubánských doutníků.
Foto: archiv

Když lehce poučený pijan vína slyší "Chile", není to nic, z čeho by se mu rozbušilo srdce, ale může si to přeložit jako "slušná kvalita za dobrou cenu". Ale u vína někdy přece jen čekáme trochu víc. Chile se však etablovala jako expert dobrého supermarketového průměru.

Přitom je to celkem nespravedlivé. V Chile je víc než 400letá tradice pěstování a výroby vína. Réva, kterou sem pravděpodobně přivezli Španělé, zde našla ideální podmínky: hodně sluníčka i tepla a zároveň čerstvý vítr od Pacifiku.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.