Risotto s daňčím karé, restovaným pravými hříbky a bylinkami
Foto: Ladislav Adámek - Sportimage.cz
Lovecká sezona je skvělá příležitost, jak si vyzkoušet přípravu divočiny. Chybí vám inspirace? Nevadí. Přinášíme vám dva originální recepty - na zvěřinu po italsku a klasicky česky.

Risotto s daňčím karé, restovanými pravými hříbky a bylinkami

V Alforno focacceria italiana na pražském Petrském náměstí připravují pokrmy napříč italskou kuchyní. Pokud se vám při tomto spojení vybaví pouze těstovinové variace a pizza, šéfkuchař restaurace Petr Dlouhý vás přesvědčí, že italská kuchyně je mnohem bohatší. V podzimní sezoně doporučuje ochutnat cizrnový krém s restovanými pravými hříbky na přepuštěném másle a čerstvém tymiánu, vepřovou panenku špikovanou sušenými švestkami a parmskou šunkou s kaštanovým pyré nebo risotto s daňčím karé s pravými hříbky a bylinkami. Chcete si daňka připravit sami doma? Tady je šéfkuchařův recept.

Na 4 porce potřebujete:
■ 360 g kulatozrnné rýže
■ 80 g šalotky
■ olivový olej
■ 0,4 l suchého bílého vína
■ 200 g čerstvých hřibů
■ 8 g česneku
■ 120 g másla
■ 2 g ploché petrželové natě
■ 2 g tymiánu
■ 80 g parmezánu
■ sůl
■ pepř
■ 360 daňčího karé
■ 0,2 l zeleninového vývaru

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.