Vánočka z pražského pekařství Petite France
Foto: Petr Adámek

Na Štědrý večer je gastronomický cíl ve většině rodin daný: připravit vynikajícího kapra s lehkým bramborovým salátem. Na čem si ale pochutnat v ostatní sváteční dny? Pokud nechcete trávit svátky v kuchyni, a přesto si užít tradiční vánoční speciality, pak právě na vás mysleli šéfkuchaři i pekaři. Bude-li Štědrý večer patřit českému kaprovi, zkuste si v některý další den dopřát zahraniční kuchyni. Sváteční gastronomii si umí tradičně užít Francouzi – přinášíme proto několik česko-francouzských tipů z pražských gastronomických podniků.

Petite France: Vánoční pečení s francouzským nádechem

Vánoční "polínko" Bouche de Noel Grenache

Klasické vánočky, ale i perníkové chaloupky nebo vánoční polínko Bouche de Noel chystá pro sváteční období pekárna Petite France, která peče v pražských Lahovičkách a nadýchané pečivo dodává do svého obchodu v Myslíkově ulici.

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.