Kachna s čokoládou
Foto: gourmetguru

Kachna s čokoládou

Nové menu objevil Gourmetguru v brněnském Restaurantu Pavillon. "Chtěl jsem, aby mělo zřetelný rukopis, bylo jednoduché a stálo na jasných chutích. K těm jsem doplnil ty, které Češi důvěrně znají, ale nikdy by je nenapadlo je zkombinovat na jeden talíř," vysvětluje svůj koncept šéfkuchař Ondřej Dulanský, který v podniku působí od jara. Příkladem může být kachna, již v Pavillonu servírují s červenou řepou, čokoládou s kořením pěti vůní a omáčkou s heřmánkem. "Spojení čokolády a five spices připomíná perník, což je tradiční podzimní a zimní chuť," upřesnil Gourmetguruovi. Jako polévku pro toto období zvolil celerový krém se zeleným jablkem, karamelem z jablečného balsamika a lískovým ořechem.

Hravá kavárna

jarvis_5a0b0c04498e0896865ba26d.jpeg
Foto: Gourmetguru

V pražských Vršovicích od října funguje kavárna coby ráj pro milovníky deskových her. Jmenuje se Bohemia Boards & Brews a patří Američanovi Douglasi Kaufmanovi, jenž zde po absolvování letní školy FAMU před 25 lety už zůstal. "Inspirací mi byla kavárna Snakes & Lattes, která v Torontu otevřela v roce 2011 a její koncept se rozšířil po celé Severní Americe," říká. Ve vršovickém podniku najdete okolo 500 stolních her z celého světa − třeba i z Japonska nebo Tchaj-wanu. Host při vstupu zaplatí 60 korun a pak už může hrát cokoliv a jak dlouho chce. K tomu si může dát lahvové pivní speciály, koktejly či kávu.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.