Pařížský bar v pražském bistru
Foto: gourmetguru

Pařížský bar v pražském bistru

V luxusním bistru Café la Crème v pražském Pachtově paláci Gourmetguru vždy obdivuje masivní dřevěný bar. Pídil se po jeho původu a vypátral, že předtím sloužil jako recepce čtyřhvězdičkového pařížského hotelu Lutetia. Majitelka Petra Ott prozradila, že pražský podnik tento kousek získal před dvěma lety v privátní aukci za šest tisíc eur. Gourmetguru má v úmyslu vychutnat si v prostorách Café la Crème vánoční menu s francouzským nádechem − šéfkuchař Petr Hajný, který vaří také v restauraci Atelier Kalina, prozradil, že připraví tradiční rybí polévku bouillabaisse, šneky po burgundsku, ústřice nebo créme brulée.

Gastronomické dny pod Sněžkou

jarvis_5a16b8a6498e34d8c8ab674e.jpeg
V hotel Horizont v Peci po Sněžkou se bude 9. prosince podávat mimo jiné jemná krémová polévka z pečeného česneku s restovanými slaninovými krutony.
Foto: Gourmetguru
reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.