Kuře potacchio s parmazánovou pěnou a černým lanýžem patří k Vánocům ve středoitalské přímořské oblasti Marche.
Foto: Katarina Mittáková
Češi jsou, co se týče vánoční gastronomie, konzervativnější než Italové. Ti totiž nemají jedno národní jídlo, které by si k večeři připravili všichni.

Štědrý večer a s ním spojenou gastronomii Italové neprožívají tolik jako Češi, ty pravé Vánoce pro ně začínají 25. prosince. "Vánoční jídlo je pro nás regionální záležitost," vysvětluje Riccardo Lucque, šéfkuchař a majitel školy vaření Laboratorio, která sídlí nedaleko Národního divadla. Pod vedením šéfkuchaře Radka Hasmana, který působí v restauraci La Bottega Tusarova, si vyzkoušíme přípravu jídla typického pro středoitalský region Marche, z nějž Riccardo Lucque pochází.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.