Kuře potacchio s parmazánovou pěnou a černým lanýžem patří k Vánocům ve středoitalské přímořské oblasti Marche.
Foto: Katarina Mittáková
Češi jsou, co se týče vánoční gastronomie, konzervativnější než Italové. Ti totiž nemají jedno národní jídlo, které by si k večeři připravili všichni.

Štědrý večer a s ním spojenou gastronomii Italové neprožívají tolik jako Češi, ty pravé Vánoce pro ně začínají 25. prosince. "Vánoční jídlo je pro nás regionální záležitost," vysvětluje Riccardo Lucque, šéfkuchař a majitel školy vaření Laboratorio, která sídlí nedaleko Národního divadla. Pod vedením šéfkuchaře Radka Hasmana, který působí v restauraci La Bottega Tusarova, si vyzkoušíme přípravu jídla typického pro středoitalský region Marche, z nějž Riccardo Lucque pochází.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.