Tenhle mlaďoch se s husou páruje skvěle. Má barvu bledé slámy, chutná po limetkách a zelených jablkách, ve skleničce mírňounce perlí.
Foto: archiv

Paní v zástěře se od srdce zasmála. "Cože byste chtěli? Na večeři? A nemáte rezervaci? Ale vždyť je husí sezona!" Ukázala na plachtu papíru hustě popsanou jmény. To bylo vloni a my se zařekli, že nás ve vyhlášené vídeňské restauraci Gmoakeller už nikdy neuvidí. Nikdy!

Rok se sešel s rokem a jsme na stejném místě. Místo ženy stojí u výčepu muž s knírem, elegantní, zároveň lehce vyžilý typ, jež snad ve Vídni do restaurací klonují. "Cože byste chtěli? Udělat rezervaci na zítra večer? Vidíte tohle?" ukáže plachtu… Když ale spatří naše obličeje loučící se s vídeňskou svatomartinskou husou, zjihne. "No dobře, někam vás vmáčknu!"

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.