Moderní pětibojař David Svoboda
Foto: Michaela Danelová
Moderní pětiboj Davidu Svobodovi přinesl olympijské zlato. Profesionální kariéru nyní pověsil na hřebík, ale se "svým" sportem má ještě velké plány.

Láska k italským pokrmům i atmosféře Starého Města pražského přivedla pětibojaře Davida Svobodu k pátečnímu obědu do podniku Aldente trattoria e vineria − útulné restaurace na rohu Vězeňské ulice, kde se právě chýlí ke konci sezona lanýžů. "Ty jsem zatím neměl možnost ochutnat," svěřuje se, když se mu snažím přiblížit kouzlo ceněné kulinářské pochoutky, kterou člověk buď miluje, nebo se jí obloukem vyhýbá.

"Tak to asi nastal čas ji vyzkoušet," nechá se nakonec přemluvit. "Rád si doplním gastronomické vzdělání." A tak si nakonec objednáváme celé degustační menu: telecí plátky s lanýžovým máslem, těstoviny agnolotti s lanýžovým pecorinem, risotto s bílými lanýži a hovězí rump steak s lanýžovým pyré. To všechno ještě ozdobí čerstvě nastrouhané plátky hub.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.