Bistro Grils v pražském Karlíně nabízí kuřata grilovaná na ohni
Foto: gourmetguru

Grils konečně griluje

Netrpělivě očekávané bistro Grils v pražském Karlíně, nejnovější přírůstek ve známém řetězci Ambiente, po pár dnech zkušebního provozu otevřelo naostro v pondělí 18. prosince. Za konceptem grilovaných kuřat na ohni, který měl podle původního plánu fungovat od 15. září, stojí Markéta Libánská, která dosud působila jako šéfkuchařka řeznictví Naše maso, a Dominika Flecková, manažerka sousedního Lokálu Hamburk. Kuřata z rodinné farmy Ladislav Martinka v Rašovicích se v Grils připravují na speciálním grilu. Celé kuře vyjde na 398 korun, půlka na 215 korun a čtvrtka stojí 115 korun. Ke každé porci zákazník obdrží omáčku z výpeku. V nabídce je také trhané kuřecí maso v salátu, pečené brambory ve slupce či grilovaná zelenina. Ačkoliv fronta nebyla malá, obsluha byla rychlá a Gourmetguru se dočkal během pár minut. A chutnalo mu.

Štědrovečerní večeře s sebou?

Francouzská restaurace Art Nouveau v pražském Obecním domě bude mít až do konce roku jako obvykle své vánoční menu, ale jak Gourmetguru zjistil, nabízí i možnost odnést si nějaké ty sváteční pochoutky s sebou domů. Pokud chcete být v nadcházející dny ve svém prostředí a zároveň byste se rádi věnovali rodině a netrávili čas vyvářením, v Art Nouveau vám pod vedením šéfkuchaře Patrika Bečváře připraví lososa na několik způsobů, foie gras nebo třeba jelení paštiku. A také spoustu dortů a zákusků. Chcete-li však Štědrý večer trávit v podniku s ostatními hosty, v Obecním domě pro tuto příležitost sestavili dvě čtyřchodová menu − rozhodnout se můžete pro české, s houbovým kubou a kaprem, nebo pro mezinárodní, s daňčím hřbetem a temperovanou ústřicí.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.