Radim Gerlich, šéfkuchař restaurace La Loca
Foto: Peter Fulop
Mám ráda tvrzení, že jídlo sbližuje. Když se navíc ochutnává společně, platí to dvojnásob. Stejný názor má i šéfkuchař Radim Gerlich, který na sdíleném stolování postavil celou restauraci La Loca v pražském hotelu Mosaic House. V dubnu podnik oslaví první narozeniny.

Setkáváme se krátce před polednem a tým v otevřené kuchyni za námi je právě v jednom kole. A ačkoliv je Radim Gerlich ten den v civilu, bílý rondon obléká několikrát týdně. "Dodržuji víkendy, ale jinak jsem v kuchyni často. Ne že bych svůj tým přímo kontroloval, jsou to zkušení profesionálové," říká. Rád je ale jeho součástí a podílí se na dobré pracovní atmosféře.

V době, kdy Radim Gerlich do hotelu nedaleko Karlova náměstí přišel, tu fungoval podnik, který byl spíš než restaurací klubovým barem. "Tomu odpovídalo i místní jídlo – v nabídce byly sendviče, burgery, nachos a pár steaků," vybavuje si rodák z Čeladné nedaleko Frenštátu pod Radhoštěm. Lidé se do Mosaic Housu zkrátka chodili převážně napít a pobavit. Party v přilehlém klubu sice zůstaly dodnes, přibylo ale jídelních stolků i metrů čtverečních v kuchyni a pod vedením šéfkuchaře, který předtím prošel školou restauratéra Riccarda Lucqueho, tu postupně vyrostla plnohodnotná restaurace.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.