Kromě Mincovny má nově restauratér Libor Vedral i Tiskárnu, svým způsobem je tak mocnější než guvernér ČNB. V jeho případě jde ale spíš o jídlo než o mince a bankovky: Mincovna je úspěšná restaurace na Staroměstském náměstí v Praze, k níž koncem loňského roku přibyla i Tiskárna sídlící v Jindřišské ulici. Ji majitel pojmenoval po zdejší prvorepublikové tiskárně peněz, koncept je ale podobný: česká kuchyně, české pivo, české víno, to vše v sofistikovanějším provedení.

V Tiskárně představuje česká kuchyně hlavně tu prvorepublikovou, proto se připravte, že tady máslo, smetana i bešamel tečou stejným proudem jako perfektně točené pivo. V meziválečném období jsme se dost inspirovali tradiční francouzskou gastronomií, v níž platilo: čím víc másla, tím líp. V Tiskárně to na vlastní žaludek pochopíte z menu, které věrně replikuje prvorepublikové i habsburské recepty. Kromě něj tu ale nabízejí i denní a stálé menu, obě soudobější.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se