Šéfkuchař SaSaZu Andy Tan žije v Praze přibližně dva roky, o návratu do Indonésie zatím neuvažuje.
Foto: Archiv SaSaZu
Andy Tan se narodil na indonéské Jávě, za gastronomií však zamířil do Londýna, Paříže, Haagu i Amsterdamu. V současné době působí jako šéfkuchař holešovického podniku SaSaZu, který se nachází přímo v srdci Pražské tržnice.

Asijské restaurace v Česku rychle přibývají. Je však potřeba rozlišovat, zda se jedná o pseudočínskou vývařovnu servírující cosi zalitého hustou lepkavou hmotou univerzální hnědooranžové barvy, rychlé bistro podávající tradiční speciality z thajských a vietnamských ulic, či restauraci se vším všudy, která se zaměřuje na ty největší lahůdky asijské kuchyně. Právě do poslední kategorie spadá pražské SaSaZu.

Restaurace nese nálepku luxusu, barevností a čerstvostí však její jídla do rozmaru Pražské tržnice sedí. Oslavila už osm let a po celou dobu sází na spojení alchymie chutí, barev, vášně a designu. Kromě asijské kuchyně ve stylu fusion nabízí také kreativní kurzy vaření pro veřejnost, které stejně jako celý kuchařský tým vede indonéský šéfkuchař Andy Tan.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.