Šéfkuchař SaSaZu Andy Tan žije v Praze přibližně dva roky, o návratu do Indonésie zatím neuvažuje.
Foto: Archiv SaSaZu
Andy Tan se narodil na indonéské Jávě, za gastronomií však zamířil do Londýna, Paříže, Haagu i Amsterdamu. V současné době působí jako šéfkuchař holešovického podniku SaSaZu, který se nachází přímo v srdci Pražské tržnice.

Asijské restaurace v Česku rychle přibývají. Je však potřeba rozlišovat, zda se jedná o pseudočínskou vývařovnu servírující cosi zalitého hustou lepkavou hmotou univerzální hnědooranžové barvy, rychlé bistro podávající tradiční speciality z thajských a vietnamských ulic, či restauraci se vším všudy, která se zaměřuje na ty největší lahůdky asijské kuchyně. Právě do poslední kategorie spadá pražské SaSaZu.

Restaurace nese nálepku luxusu, barevností a čerstvostí však její jídla do rozmaru Pražské tržnice sedí. Oslavila už osm let a po celou dobu sází na spojení alchymie chutí, barev, vášně a designu. Kromě asijské kuchyně ve stylu fusion nabízí také kreativní kurzy vaření pro veřejnost, které stejně jako celý kuchařský tým vede indonéský šéfkuchař Andy Tan.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.