Bistro Na břehu Rhony
Foto: Kateřina Čupová
Majitelé známých vinoték Na břehu Rhony konečně udělali krok do plnohodnotné gastronomie, otevřeli bistro v pražských Dejvicích. Interiérem připomíná jejich první podnik na Výtoni. Sází hlavně na tradiční francouzskou kuchyni.

Byla to jen otázka času. Vinotéky Na břehu Rhony stále přibývají nejen v Praze (už i v Olomouci), takže se vlastně jen čekalo, kdy majitelé podniku, Filip Hotový a Karel Karafiát, udělají úkrok do plnohodnotné gastronomie. Koncem loňského roku se to stalo: v Dejvicích otevřeli své první bistro Na břehu Rhony. Dobře udělali, přinejmenším pro veřejnost.

Svým způsobem jde o návrat ke kořenům. Interiérem bistro připomíná jejich první podnik na Výtoni, i v Dejvicích hned poznáte, že sedíte na břehu Rhony, a ne Labe. Hotový s Karafiátem do Francie často jezdí a její nenápadně sofistikovanou nonšalanci umějí přenést i do Česka. V bistru hraje francouzská hudba, jež vám zlepší náladu i během prezidentské volby. Parketová podlaha má lehkou patinu, jinak ale jde o nově udělaný prostor s vysokými stropy i okny s perfektním výhledem na kulaté náměstí. Můžete třeba někoho udat, když nezaplatí parkovné.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.