Sia restaurant
Foto: Kateřina Čupová

Výborná, levná a v Praze zcela unikátní koncept, tak lze stručně vystihnout hlavní kvality nové restaurace v centru metropole. Představuje tři podlaží perfektní asijské fúze s otevřenými kuchyněmi a mezinárodní desítkou kuchařů z Indie, Indonésie, Vietnamu, Číny i Česka, kteří zde přímo před vašima očima připravují pekingskou kachnu, dim sum nebo dračí koule. To jsou smažené krevety s chilli, kdybyste náhodou nevěděli. Celým živoucím prostorem, imitujícím asijské tržiště, se line hlasitý pop a taky osvěživá ostrost chilli, zázvoru a koriandru.

Ano, řeč je o restauraci Sia, již před pár měsíci v ulici V Celnici otevřel šéfkuchař Jiří Štift. Praha zažívá boom lepších i horších asijských bister, tolik Asie na jednom místě a v tak špičkovém kulinářském provedení jsme tu ale ještě neměli. Navíc nejde o žádnou zlodějinu, kde vysoké ceny jen kamuflují bídnou kvalitu. Třeba polovina tradiční pekingské kachny se sezamovými palačinkami tu stojí jen 595 korun a drahá nejsou ani vína, známá bolest české gastronomie.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.