Sia restaurant
Foto: Kateřina Čupová

Výborná, levná a v Praze zcela unikátní koncept, tak lze stručně vystihnout hlavní kvality nové restaurace v centru metropole. Představuje tři podlaží perfektní asijské fúze s otevřenými kuchyněmi a mezinárodní desítkou kuchařů z Indie, Indonésie, Vietnamu, Číny i Česka, kteří zde přímo před vašima očima připravují pekingskou kachnu, dim sum nebo dračí koule. To jsou smažené krevety s chilli, kdybyste náhodou nevěděli. Celým živoucím prostorem, imitujícím asijské tržiště, se line hlasitý pop a taky osvěživá ostrost chilli, zázvoru a koriandru.

Ano, řeč je o restauraci Sia, již před pár měsíci v ulici V Celnici otevřel šéfkuchař Jiří Štift. Praha zažívá boom lepších i horších asijských bister, tolik Asie na jednom místě a v tak špičkovém kulinářském provedení jsme tu ale ještě neměli. Navíc nejde o žádnou zlodějinu, kde vysoké ceny jen kamuflují bídnou kvalitu. Třeba polovina tradiční pekingské kachny se sezamovými palačinkami tu stojí jen 595 korun a drahá nejsou ani vína, známá bolest české gastronomie.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.