Maso je maso se na pražských Vinohradech otevřelo letos v lednu.
Foto: Kateřina Čupová

Protiklady se přitahují, říká se o vztazích. A platí to i v gastronomii, ostatně láska prochází žaludkem. Proto to ani nemůže dopadnout špatně, když v jedné restauraci sloučíte dva protikladné způsoby přípravy masa. Ano, řeč je o steacích z grilu a klasickém BBQ; zatímco dokonalý steak uděláte na rozpáleném grilu za pár minut, BBQ se v kouři udí celou noc. Výsledek je ovšem stejný: extrémně šťavnaté a delikátně křehké maso, které nic netrumfne.

A přesně to je i koncept nové restaurace nazvané prostě Maso je Maso a otevřené na pražských Vinohradech letos v lednu. Navíc se tu coby spolumajitelé sešli dva mistři svých oborů: Matteo De Carli, majitel a šéfkuchař možná nejlepší italské restaurace v Praze Casa de Carli, a Daniele Govoni, pro změnu evropský mistr v barbecue. Oba jsou Italové, což ohledně masa taky není od věci. Právě Italové s ním umí jako málokdo, jak pochopíte už v každém italském řeznictví.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.