Maso je maso se na pražských Vinohradech otevřelo letos v lednu.
Foto: Kateřina Čupová

Protiklady se přitahují, říká se o vztazích. A platí to i v gastronomii, ostatně láska prochází žaludkem. Proto to ani nemůže dopadnout špatně, když v jedné restauraci sloučíte dva protikladné způsoby přípravy masa. Ano, řeč je o steacích z grilu a klasickém BBQ; zatímco dokonalý steak uděláte na rozpáleném grilu za pár minut, BBQ se v kouři udí celou noc. Výsledek je ovšem stejný: extrémně šťavnaté a delikátně křehké maso, které nic netrumfne.

A přesně to je i koncept nové restaurace nazvané prostě Maso je Maso a otevřené na pražských Vinohradech letos v lednu. Navíc se tu coby spolumajitelé sešli dva mistři svých oborů: Matteo De Carli, majitel a šéfkuchař možná nejlepší italské restaurace v Praze Casa de Carli, a Daniele Govoni, pro změnu evropský mistr v barbecue. Oba jsou Italové, což ohledně masa taky není od věci. Právě Italové s ním umí jako málokdo, jak pochopíte už v každém italském řeznictví.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.