Protiklady se přitahují, říká se o vztazích. A platí to i v gastronomii, ostatně láska prochází žaludkem. Proto to ani nemůže dopadnout špatně, když v jedné restauraci sloučíte dva protikladné způsoby přípravy masa. Ano, řeč je o steacích z grilu a klasickém BBQ; zatímco dokonalý steak uděláte na rozpáleném grilu za pár minut, BBQ se v kouři udí celou noc. Výsledek je ovšem stejný: extrémně šťavnaté a delikátně křehké maso, které nic netrumfne.

A přesně to je i koncept nové restaurace nazvané prostě Maso je Maso a otevřené na pražských Vinohradech letos v lednu. Navíc se tu coby spolumajitelé sešli dva mistři svých oborů: Matteo De Carli, majitel a šéfkuchař možná nejlepší italské restaurace v Praze Casa de Carli, a Daniele Govoni, pro změnu evropský mistr v barbecue. Oba jsou Italové, což ohledně masa taky není od věci. Právě Italové s ním umí jako málokdo, jak pochopíte už v každém italském řeznictví.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se