Problém je, že Češi obecně milují právě well done steaky. Snad to má původ v našem oblíbeném pečení.
Foto: Shutterstock

Když si lidé objednají některé steaky pořádně propečené, řeknu jim, že ne. Vím, že je to arogantní, ale je to stejné, jako bych hostům prodával jen jednu botu," řekl mi Daniele Govoni, mistr BBQ, šéfkuchař a spolumajitel nově otevřené restaurace Maso je Maso. Jak už napovídá výmluvné jméno, hraje v podniku prim nejlepší maso a konkrétně i hovězí steaky. A ty jen máloco zabije tak spolehlivě jako zločinná úprava well done, jak potvrdí každý kuchař hodný svého řemesla. Nebo umění, jak říkáme dnes.

Problém je, že Češi obecně milují právě well done steaky. Snad to má původ v našem oblíbeném pečení, kdy maso často taky upečeme víc, než si zaslouží − dlouhé konfitování přišlo do módy až nedávno. Nejen špičkovým italským kuchařům působícím v Česku to samozřejmě způsobuje nepříjemné dilema: profesní čest jim vtiskne aroganci, protože hostům nechtějí dávat něco, co by sami nejedli; byznys naopak velí osobní hrdost spolknout a popřát dobrou propečenou chuť.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.