Dlouho jsem se za tolik peněz nenajedl tak špatně. Ale popořadě. Když se před rokem chystala restaurace Deer, mluvilo se o ní jako o novém pražském fine diningu za lepší ceny. Majitel, firma Bauer Hotel Group, najal coby šéfkuchaře Tomáše Levého, známého předtím z Café Fara nebo Red Pifu. Víno dostal na starost dlouholetý nejlepší český sommeliér Jakub Přibyl se zkušeností z Grand Cru. Celé to vypadalo velmi slibně.

Ještě před skutečným otevřením bylo ale vše jinak. Levý s Přibylem záhy skončili z dobře známého důvodu, kdy i bohatého majitele, ovšem bez zkušenosti s nákladnou vyšší gastronomií, vylekají náklady, které se navíc hned tak nevracejí. Otevření restaurace, zatímco ve vedlejší místnosti ještě pracovali se sbíječkou, taky nebylo úplně fine diningové. A výsledek? Předražená restaurace s anglickým názvem sídlící v pražském historickém domě, který kdysi nesl jméno U Dvou jelenů o jedné hlavě. Šéfkuchaře tu nakonec dělá Jiří Eberl, jenž vařil i U Malířů. Sommeliéra tu nepotkáte.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se