Restaurace Deer
Foto: Kateřina Čupová

Dlouho jsem se za tolik peněz nenajedl tak špatně. Ale popořadě. Když se před rokem chystala restaurace Deer, mluvilo se o ní jako o novém pražském fine diningu za lepší ceny. Majitel, firma Bauer Hotel Group, najal coby šéfkuchaře Tomáše Levého, známého předtím z Café Fara nebo Red Pifu. Víno dostal na starost dlouholetý nejlepší český sommeliér Jakub Přibyl se zkušeností z Grand Cru. Celé to vypadalo velmi slibně.

Ještě před skutečným otevřením bylo ale vše jinak. Levý s Přibylem záhy skončili z dobře známého důvodu, kdy i bohatého majitele, ovšem bez zkušenosti s nákladnou vyšší gastronomií, vylekají náklady, které se navíc hned tak nevracejí. Otevření restaurace, zatímco ve vedlejší místnosti ještě pracovali se sbíječkou, taky nebylo úplně fine diningové. A výsledek? Předražená restaurace s anglickým názvem sídlící v pražském historickém domě, který kdysi nesl jméno U Dvou jelenů o jedné hlavě. Šéfkuchaře tu nakonec dělá Jiří Eberl, jenž vařil i U Malířů. Sommeliéra tu nepotkáte.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.