Sob trochu po italsku
Foto: archiv

Švédské vinařství má nedlouhou tradici, nějakých 15 let. Ale pomáhá mu jednak vzestup severské gastronomie, která dává šanci i k párování s místními víny, a pak globální oteplování. To v poslední době zvedlo o kousek průměrné teploty a učinilo skandinávské klima příznivějším.

Jenže koupit švédské víno je skoro nemožné. Ve státních obchodech Systembolaget prodavačky jen kroutily hlavou a moc bych za to nedala, že si za mými zády i ťukaly na čelo. A ve velebené restauraci Spis v městečku Kiruna daleko za polárním kruhem sice jedno švédské bílé na vinném lístku měli…, ale po deseti minutách zkroušeně přišli, že ho ve sklepě nakonec nenašli.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.