Sob trochu po italsku
Foto: archiv

Švédské vinařství má nedlouhou tradici, nějakých 15 let. Ale pomáhá mu jednak vzestup severské gastronomie, která dává šanci i k párování s místními víny, a pak globální oteplování. To v poslední době zvedlo o kousek průměrné teploty a učinilo skandinávské klima příznivějším.

Jenže koupit švédské víno je skoro nemožné. Ve státních obchodech Systembolaget prodavačky jen kroutily hlavou a moc bych za to nedala, že si za mými zády i ťukaly na čelo. A ve velebené restauraci Spis v městečku Kiruna daleko za polárním kruhem sice jedno švédské bílé na vinném lístku měli…, ale po deseti minutách zkroušeně přišli, že ho ve sklepě nakonec nenašli.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.