Benjamin
Foto: Kateřina Čupová

Málokdo ví, co to přesně je, všichni o tom ale poslední dobou mluví. Řeč je o Benjaminu, nové restauraci Štěpána Návrata, jenž vlastní i Café Buddha. "Jsme fine dining, ale jiný fine dining. Chceme být jiní," říká, zatímco v jeho novém podniku, otevřeném koncem března v pražských Vršovicích, sedím u baru a čekám na další chod degustačního menu. Ano, to chce být kromě fast foodů každý, dokonce i Láďa Hruška. A každý taky chce být i maximálně lokální, čerstvý… Benjamin je prý i "sociální".

Takže pár "nealternativních" faktů. Benjamin se jmenuje po Návratově prvorozeném synovi a jiný je přinejmenším ve dvou věcech: pojme maximálně deset hostů, přičemž všichni sedí u baru. A za večer tu striktně probíhají dvě degustace: ta první, kratší a levnější, sestává z 5−6 chodů, po nichž jste brzy zpátky na ulici; ta druhá, delší a dražší, začíná ve 20.15, může mít až 12 chodů a na ulici jste se zavíračkou. V tom je Benjamin v Česku skutečně "zahraničně" unikátní. "Zážitková restaurace", čtu na černé tabuli nad sebou.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.