Málokdo ví, co to přesně je, všichni o tom ale poslední dobou mluví. Řeč je o Benjaminu, nové restauraci Štěpána Návrata, jenž vlastní i Café Buddha. "Jsme fine dining, ale jiný fine dining. Chceme být jiní," říká, zatímco v jeho novém podniku, otevřeném koncem března v pražských Vršovicích, sedím u baru a čekám na další chod degustačního menu. Ano, to chce být kromě fast foodů každý, dokonce i Láďa Hruška. A každý taky chce být i maximálně lokální, čerstvý… Benjamin je prý i "sociální".

Takže pár "nealternativních" faktů. Benjamin se jmenuje po Návratově prvorozeném synovi a jiný je přinejmenším ve dvou věcech: pojme maximálně deset hostů, přičemž všichni sedí u baru. A za večer tu striktně probíhají dvě degustace: ta první, kratší a levnější, sestává z 5−6 chodů, po nichž jste brzy zpátky na ulici; ta druhá, delší a dražší, začíná ve 20.15, může mít až 12 chodů a na ulici jste se zavíračkou. V tom je Benjamin v Česku skutečně "zahraničně" unikátní. "Zážitková restaurace", čtu na černé tabuli nad sebou.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se