Po koupi domu nebo bytu a auta je právě kuchyň pro Brity třetí nejvyšší investicí.
Foto: Shutterstock

Vždycky mě ten nepoměr praští do očí. Vidíte v televizi reportáž o matkách samoživitelkách ve finanční nouzi nebo vás postihla momentální deviace a pustili jste si nějaký hezký gastronomický pořad ve stylu Prostřeno. Herci se v nich sice mění podle žánru i TV stanice, kulisy ale zůstávají stejné. Nebo přinejmenším jedna kulisa: a sice moderní domácí kuchyň.

Může v ní sedět mladá matka, údajně bez peněz, propuštěný horník nebo i jinak zoufalý člověk, který kvůli finanční nouzi vlezl do reality show a své hosty zabíjí nejhoršími blafy, často ale všichni tito lidé sedí v nepoměrně draze vybavené kuchyni. Znovu jsem si ten jasný kontrast uvědomil, když jsem teď četl skvělou knihu britského food kritika Financial Times a BBC a restauratéra Tima Haywarda, nazvanou Moderní kuchyň.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.