Po koupi domu nebo bytu a auta je právě kuchyň pro Brity třetí nejvyšší investicí.
Foto: Shutterstock

Vždycky mě ten nepoměr praští do očí. Vidíte v televizi reportáž o matkách samoživitelkách ve finanční nouzi nebo vás postihla momentální deviace a pustili jste si nějaký hezký gastronomický pořad ve stylu Prostřeno. Herci se v nich sice mění podle žánru i TV stanice, kulisy ale zůstávají stejné. Nebo přinejmenším jedna kulisa: a sice moderní domácí kuchyň.

Může v ní sedět mladá matka, údajně bez peněz, propuštěný horník nebo i jinak zoufalý člověk, který kvůli finanční nouzi vlezl do reality show a své hosty zabíjí nejhoršími blafy, často ale všichni tito lidé sedí v nepoměrně draze vybavené kuchyni. Znovu jsem si ten jasný kontrast uvědomil, když jsem teď četl skvělou knihu britského food kritika Financial Times a BBC a restauratéra Tima Haywarda, nazvanou Moderní kuchyň.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.