Chřestová kremrole s parmazánovým aioli připravila Iva Jakešová z Bistra 8.
Foto: archiv Bistro 8
Chřest si v Česku dáte nejčastěji s holandskou omáčkou nebo v podobě risotta. Oslovili jsme proto tři kreativní šéfkuchařky, které se nebojí překvapit. Tady jsou tipy na chřestové kremrole, kari a brownies.

Chřest se touhle dobou objevuje pravděpodobně v každé kuchyni - ať už zamíříte do bistra, restaurace nebo do té vlastní. Od dubna do června lze tuhle zeleninu navíc sehnat v lokálním provedení, na což momentálně podniky sázejí a jejich hosté na to nejvíc slyší.

Evergreenem mezi recepty bývá oblíbená kombinace s holandskou omáčkou nebo různé podoby salátů a risotta. Proto jsme se na chřest zkusili podívat z trochu jiné stránky a oslovili tři kreativní šéfkuchařky, aby nám prozradily svoje netradiční triky. A aniž by v tom byl záměr, jejich nápady dávají dohromady slušné chřestové menu.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.