Chřestová kremrole s parmazánovým aioli připravila Iva Jakešová z Bistra 8.
Foto: archiv Bistro 8
Chřest si v Česku dáte nejčastěji s holandskou omáčkou nebo v podobě risotta. Oslovili jsme proto tři kreativní šéfkuchařky, které se nebojí překvapit. Tady jsou tipy na chřestové kremrole, kari a brownies.

Chřest se touhle dobou objevuje pravděpodobně v každé kuchyni - ať už zamíříte do bistra, restaurace nebo do té vlastní. Od dubna do června lze tuhle zeleninu navíc sehnat v lokálním provedení, na což momentálně podniky sázejí a jejich hosté na to nejvíc slyší.

Evergreenem mezi recepty bývá oblíbená kombinace s holandskou omáčkou nebo různé podoby salátů a risotta. Proto jsme se na chřest zkusili podívat z trochu jiné stránky a oslovili tři kreativní šéfkuchařky, aby nám prozradily svoje netradiční triky. A aniž by v tom byl záměr, jejich nápady dávají dohromady slušné chřestové menu.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.