V tom aby se prase vyznalo
Foto: Shutterstock

Nemohl jsem tomu věřit. I Španělé, spolu s Francouzi a Italy, největší gurmáni na světě, kteří za dobré jídlo rádi utrácejí více než ostatní Evropané, nakonec stejně jako my řeší dvojí kvalitu jídla. A ne ledajakého, ale rovnou své vyhlášené sušené šunky Ibérico, která je pro Španěly stejně nedotknutelná jako pro nás třeba plzeňské pivo (jehož složení mimochodem už taky dávno není nedotknutelné).

Jamón Ibérico patří k nejdražším šunkám na světě, protože se dělá jen z určeného druhu prasat, která volně spásají trávu. A taky spadané žaludy, které masu dávají delikátně nasládlou chuť. Nejlepší Ibérico zraje i šest let. Teď ale Španělé (nejen oni, týká se to i exportu) zjistili, že Ibérico vždy nemusí znamenat Ibérico. V hypermarketech se totiž pod stejným jménem objevila šunka vyrobená z masa křížených prasat, která navíc v životě neviděla jediný žalud.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.