V tom aby se prase vyznalo
Foto: Shutterstock

Nemohl jsem tomu věřit. I Španělé, spolu s Francouzi a Italy, největší gurmáni na světě, kteří za dobré jídlo rádi utrácejí více než ostatní Evropané, nakonec stejně jako my řeší dvojí kvalitu jídla. A ne ledajakého, ale rovnou své vyhlášené sušené šunky Ibérico, která je pro Španěly stejně nedotknutelná jako pro nás třeba plzeňské pivo (jehož složení mimochodem už taky dávno není nedotknutelné).

Jamón Ibérico patří k nejdražším šunkám na světě, protože se dělá jen z určeného druhu prasat, která volně spásají trávu. A taky spadané žaludy, které masu dávají delikátně nasládlou chuť. Nejlepší Ibérico zraje i šest let. Teď ale Španělé (nejen oni, týká se to i exportu) zjistili, že Ibérico vždy nemusí znamenat Ibérico. V hypermarketech se totiž pod stejným jménem objevila šunka vyrobená z masa křížených prasat, která navíc v životě neviděla jediný žalud.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.