V Zahradě
Foto: Kateřina Čupová

Někdy prostě vejdete do restaurace a hned víte, že tady vše funguje. Duch místa, atmosféra, menu. Nic nechybí a ani nic nepřebývá. Přesně tohle je i případ loni koncem léta otevřeného restaurantu V Zahradě, jenž sídlí ve čtyřhvězdičkovém hotelu Schwaiger v pražské Bubenči. To je ta velká honosnější budova přímo naproti známému Slamníku, kdybyste náhodou nevěděli. Takže až sem příště půjdete na pivo, zkuste zajít přes ulici. Slamník vám neuteče, na svém místě stojí už staletí.

Restauraci tvoří dlouhá úzká místnost s prosklenou střechou, přilepená zezadu k budově hotelu a situovaná do uzavřené zahrady, jméno podniku tedy v tomto případě nelže. A jako v zahradě se tu opravdu i cítíte; i vnitřní jídelna má spíš poklidnou atmosféru a na přilehlé zahradě je i gril. Já se v Zahradě trefil zrovna do vepřových hodů inzerovaných na černé tabuli, které perfektně zapadají do konceptu moderní české kuchyně. Svůj pozdní oběd jsem přesto vybral ze stálého menu.

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.