Není láska jako láska
Foto: Shutterstock

Jean-Claude Vrinat, šéfkuchař a majitel tříhvězdičkové pařížské restaurace Taillevent a také syn jejího zakladatele, věří, že každý úspěšný restauratér musí milovat tři věci: jídlo, víno a lidi. To zní samozřejmě nechutně romanticky a zvlášť v případě lidí. Ostatně Vrinatův krajan Jean-Paul Sartre možná nebyl moc daleko od pravdy, když řekl, že "peklo jsou ti druzí".

Pravda ale taky je, že se žádný restauratér bez lidí neobejde, tedy pokud jeho podnik není jen pračka peněz. Jenže poslední doba lásce restauratérů k lidem moc nepřeje. Ostatně moc nepřeje ani tradičním restauratérům. Ty dnes nahrazují buď TV šéfkuchaři, kteří nejvíc ze všeho milují televizní peníze; anebo různí investoři, kteří peníze primárně vydělávají jinde a restauraci mají hlavně proto, že to dnes znovu patří k podnikatelskému bontonu podobně, jako to k němu patřilo i v divokých 90. letech.

reklama

Pokračování tohoto článku si mohou přečíst jen předplatitelé

Chcete číst bez omezení? Předplaťte si plný přístup.

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.