Červené Sangioveze
Foto: archiv redakce

Dobrý produkt si zasluhuje dobrý marketing, špatný produkt rychlou smrt. Protože jsem v marketingu začínala, můžu potvrdit, že motto Lea Hillingera platí. Pro vína možná dvojnásob.

Padesátiletý Hillinger je mezi rakouskými vinaři tak trochu celebritou. Vystupuje v televizi, loni vydal knížku, za svá vína sklízí ceny. Dominantou jeho vinařství je působivá vila, architektonický skvost, a design jedné z lahví navrhla v roce 2013 slavná Zaha Hadid.

Hillinger má řadu skvělých vín, od roku 2010 své vinařství "překlopil" do organického stylu. Z Bratislavy i Vídně je to na jeho vinice "co by kamenem dohodil", leží kousek od Neziderského jezera. Paradoxně jsem se ale k téhle značce dostala přes Hillingerovu "masovku", litrovku červeného nazvanou Hill Liter. Dokonce jsem ji v této rubrice před lety recenzovala. Když uvážíme cenu a kvalitu, je to jedno z "nejpitelnějších" evropských červených, co znám.

Ale dnes chci představit dvě lahve z opačného spektra. Bílé a červené z řady naturálních, nefiltrovaných vín, blízkých těm, kterým se v Česku říká autentická. Nejsou levná a nejsou jednoduchá. Do Prahy je − mimo jiné − přivezl na ochutnání do Tretter's Gallery na Starém Městě Michael Hoeffken, Hillingerův marketér "pro svět a blízké okolí".

reklama

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Máte již předplatné nebo registraci? Přihlaste se.
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.